Всичко стана за част от секундата - загубих контрол над колата, минах в насрещното и по божие чудо спрях там, където всички видяха. Почнах да осъзнавам какво се е случило в момента, в който бях провиснал.

Това каза 28-годишният шофьор Станимир Стоянов, който вися два часа над виадукта на магистрала „Хемус”, в сутрешния блок на Нова тв.

Той обясни, че се е държал два часа на ръцете си. "Не бях паникьосан. Опитвах се правя усилия, но прецених, че е подобре да остана така. Усещах как камионът се клати, докато минаваха автомобили по моста."

Той чува жена да се обажда и да търси помощ, докато виси в кабината на цистерната над пропастта. "Искам да благодаря на спасителите. Особено на този, който дойде при мен. Като излязох на моста, го прегърнах и му благодарих", казва Стоянов.

През цялото време, докато е в кабината, се надява и се моли. "Мислех си как евнетуално мога да бъда изваден. Това може да се случи на всеки шофьор. Не го пожелавам на никого. Не мога да кажа каква е причината, води се следствие", обяснява спасеният.