Голяма група клошари буквално е превърнала в свой дом района около училище „Тома Кърджиев“ в кв. „Здравец“. Заселили са се до контейнерите и постоянно вдигат шум, а освен това с тях се движат и бездомни кучета. Вечер си постилат кашони и одеяла, през деня пък мъкнат всевъзможни боклуци. Носи се силна воня, тъй като са обърнали мястото в обществена тоалетна. За това сигнализира наш читател, като допълни, че живеещите в района вече са вдигнали ръце от бездомниците. 
Мястото е притегателно за клошарите, защото в близост има голям магазин за хранителни стоки и заведение. Сигурно оттам изхвърлят доста храна или пък им дават остатъците, коментира нашият читател. 
Сутрин и вечер обаче положението е започнало да става нетърпимо, тъй като клошарите били изключително шумни, карали се, псували, крещели. Напиват се, стават агресивни, започват да викат и живеещите в съседните блокове не могат да спят, разказа той.
Неведнъж е идвала и полиция, но това явно не ги плаши и те пак се връщат на любимото си място. 
Нашият читател се възмущава, тъй като след месец учениците ще тръгнат на училище и ще трябва да делят една ограда със скитниците. Освен това в близост има и детска градина и там често минават майки с деца, а гледката за тях е доста стряскаща. Определено мястото им не е тук, защото създават дискомфорт за живеещите, каза още човекът. 
Проверката ни на място показа, че в района наистина се навъртат и нощуват клошари. За това свидетелстват и разхвърляните дрехи, остатъците от храна, фасовете. 
Оказа се, че в приюта за бездомници „Добрият самарянин“, който е с капацитет 60 места, има около 20 свободни. Нормално е лятото да има свободни места, защото бездомниците предпочитат да живеят навън, искат да обикалят свободно из улиците, коментира шефът на приюта Мартин Николов.