Аржентинският боксьор Маркос Габриел Мартинес вероятно би направил по-добра кариера в Холивуд, отколкото на ринга.

24-годишният състезател демонстрира завидно актьорско майсторство, за да симулира нокаут. И не толкова добро майсторство в уреждането на мачове, тъй като го направи, без дори да получи удар. 

В двубой срещу представителя на Доминиканска република Браулио Домингес Мартинес се просна на пода във втория рунд. За да бъде по-убедителен, аржентинецът с "огромни усилия" и падания се добра до въжетата, на които се подпря, демонстрирайки, че не може да се държи на краката си. 

Мартинес дори показа майсторство в мимиката, имитирайки пълно изтощение и лоша кондиция, докато биваше преглеждан от лекарите.

В крайна сметка аржентинецът записа второ поредно и общо трето поражение в 20 срещи на професионалния ринг. 26-годишният Домингес пък се "поздрави" с 19-ата си победа от 20 мача. 

В сряда Аржентинската боксова федерация обяви, че спира временно състезателните права на Мартинес. Срещу боксьора е започнало разследване за манипулиране на мача. В близките дни той ще трябва да се яви, за да даде обяснения за случилото се на ринга в Монтевидео.