Никълъс Кейдж разкри кои са любимите му роли, явяващи се крайъгълни камъни в кинокариерата му.

"На първо място сред любимите ми филмови роли е тази в "Лошия лейтенант". На второ място е ролята ми в "Да напуснеш Лас Вегас", все пак взех Оскар за нея. Другите най-важни роли за мен са в "Целувката на вампира" и "Лице назаем", споделя Кейдж.

"В "Целувката на вампира" за пръв път изпробвах експресионистичен стил на актьорска игра, който доразвих в "Лице назаем" и следващите си филми. Какво означава това ли? Силно експресивна мимика, достигаща на моменти до лицева хипертрофия", пояснява 51-годишният актьор.

Кейдж, който е племенник на Франсис Форд Копола, се е снимал в над 80 филма. Малцина знаят, че именно с негова помощ Джони Деп пробива в киното. Допреди това Деп се подвизава в рок-банда. Една вечер той се запознава случайно с Кейдж, тъй като по онова време гаджетата им са приятелки.

"Имаш страшно изразително лице! Зарежи бандата, трябва да се пробваш в актьорския бизнес. Ще ти помогна. Ще те запозная с моя агент. Хареса ли те, Холивуд е твой!", казва Кейдж на Деп на вечерята, на която двете двойки отиват. И така за Джони започва приказката.