Непълнолетно момче получи задочно третата си присъда, след като бе разкрито за ошушквания на петима беленчани. Детето влизало на осем пъти в домовете им и успяло да открадне мед, царевица, рибарски принадлежности и електрически инструменти на обща стойност над 2800 лева.
Майката на тийнейджъра живеела в Холандия, а за него се грижела баба му по бащина линия. Макар жената да пращала пари за неговата издръжка и семейството му да живеело в добри условия, момчето отказало да ходи на училище и започнало да краде откъдето му скимне.
През ноември 2012 година, докато се разхождал край автогарата в Бяла, тийнейджърът набелязал гараж. Видял, че вратата му не се заключва, и решил, че лесно ще отмъкне неща за препродаване от него. Така на два пъти се промъкнал в помещението и успял да открадне 230 килограма царевица в чували. Предложил ги на фермер, който гледал животни и охотно сключили сделка.
След това под ударите на младия престъпник попаднали двама пчелари. През януари 2013 година на два пъти младежът влязъл в къщата на единия от тях. От него отмъкнал 1 тенекия акациев мед и 7 тенекии липов. Тийнейджърът изтъргувал плячката за 200 лева под претекст, че ги купил от шофьор на преминаващ през Бяла камион. Явно далаверите с мед му се усладили и младежът продължил да краде сладката реколта от местни пчелари. През февруари отново на два пъти взел на мушка меда на друг фермер. От неговия дом отмъкнал 7 тенекии мед, които също изтъргувал за 200 лева. Двамата пчелари олекнали с общо 15 тенекии с по 25 килограма мед или 375 килограма от пчелния продукт, който не се изкарва никак лесно.
Същият месец отарашил и работилница, от която свил няколко бензинопила, ъглошлайфи, бормашина и дрелка. Част от инструментите спазарил за 20 лева. 
Отново през февруари 2013 година тийнейджърът успял да окраде и гараж, в който собствениците държали няколко въдици. 
Младежът така и не дойде в съдебна зала да чуе присъдата си. Макар че бе обявен за национално издирване, неговите следи не бяха открити. По данни на негови близки тийнейджърът е отпрашил за Белгия. 
Съдът отчете, че младото момче се намира в трудни социално-битови условия, няма родителски контрол, има завършено едва начално образование, а социалното му обкръжение не е за пример. Магистратите прецениха, че тези фактори са особено важни и определящи, предвид крехката възраст на крадливия тийнейджър, а последиците от тях се изразяват в подобно престъпно поведение. Съдът обърна внимание, че общата стойност на кражбата не е никак малка - над 2800 лева, и че престъплението е вършено упорито - на осем пъти. Беленските съдии обаче сметнаха, че въпреки тези обстоятелства и въпреки двете предишни осъждания на младежа, у него не са налице трайни престъпни навици и макар и условно, наложеното му наказание ще изпълни целите си - ще го превъзпита и ще му сложи спирачки да не върши повече кражби. Така на първа инстанция непълнолетният получи 9 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Той бе осъден и да върне стойността на откраднатите от него вещи и да се издължи на жертвите си. Присъдата може да се обжалва.
Невръстният престъпник вече бе осъждан за кражба от беленската болница. Заедно с негов по-голям криминално проявен приятел на 2 септември 2014 година отмъкнали от кабинет таблет „Леново“ и дамска чанта на санитарка в акушеро-гинекологичното отделение с лични документи, вещи и 25 лева. Тогава тийнейджърът направи пълни самопризнания и получи наказание обществено порицание.
През февруари 2015 година момчето се сдоби и с друга присъда - за кражба на телевизор, машина за рязане на дърва, ъглошлайф и 70 литра нафта. За престъплението от 2013 година непълнолетният също си призна и получи половин година условно с 3 години изпитателен срок.