Навършват се 20 години от смъртта на 14-те войници от поделение на Транспортни войски, които загинаха при катастрофа на Околовръстния път на София на връщане от строителен обект към базата им в "Обеля".

Истината за инцидента остава неясна. Председателят на комитета на родителите на загиналите и пострадалите в казармата Юлия Симова не вярва, че виновните за трагедията ще бъдат наказани. "За съжаление, още в началото делото беше смачкано. Три пъти то беше възобновявано, но виновни за смъртта на 14-те български момчета няма. Явно е, че паметта ни е много къса и не се отдава почит на тези 18-19-годишни момчета , които отдадоха живота си за България", каза Симова пред БНР. Тя изброи и имената на загиналите момчета: лейтенант Вълчев, ефрейтор Юлиян Тодоров, Валери, Румен, Стоил, Павел, Даниел, Лальо, Ботьо,Андрей, Венцислав, Георги, Венцислав, Йордан. Това са момчета, които изпълниха своя дълг към държавата, но държавата не опази техния млад живот, каза Симова.

Родителите на загиналите войници ще се съберат пред паметника, издигнат в тяхна чест на бул. "Околовръстен път" в София.

През 1995 година, само по данни на Комитета на родителите на загиналите и пострадалите в казармата, които Симова нарече "непълни" са загинали 40 войника. През 1996-97 година държавата е взела решение за отпускане на средства за децата на загиналите войници, но с времето практиката е преустановена. Миналата година родителите на загиналите са получили по 65 лева помощ за Рождество и Нова година. Получават и по 111 лева наследствена военноинвалидна пенсия.