Талантливата чаровница Тереза Тодорова,  финалистките от кастинга за сценична партньорка на господин Андреев в „Шоуто на Слави“ Гери и Симона и финалистката в музикалния формат „Гласът на България“ Анна Пешева ще изнесат концерт в подкрепа на каузата на бъзънчани за откупуване на сградата на бившето училище в селото.
Изявата на младите изпълнители ще бъде на сцената на Канев център на 19 август, билетите могат да се закупят на място срещу 5 лева.
На 22 август съпричастността си към Бъзън ще покаже и Васко Кръпката, който със своята банда ще изнесе концерт в центъра на селото.
Само няколко дни по-късно трубадурът на прехода и емблематичната му банда „Подуене Блус Бенд“ ще забият в Русе за радост на тукашните фенове. На 22 август от 22 часа те ще свирят свои вечни хитове в „Макс клуб“ на улица „Александровска“.
Както е известно, идеята на местните хора е продаденото преди години училище да бъде откупено и превърнато в детски център. Селото негодува, че строеното с доброволен труд школо тихомълком е изтъргувано от управата на община Ветово по времето на д-р Рейхан Хабил малко преди селото да мине към Русе. И вместо да бъде поддържана, сградата от години се руши пред очите им. Затова бе учредено сдружение „Децата на Бъзън“ и бе открит DMS номер, на който всеки може да подкрепи каузата чрез SMS с текст BAZAN на номер 17777. Необходимата сума е 57 000 лева, а инициативата вече бе подкрепена от група „Трамвай N5“, Лео и Тони Димитрова.
„Истината е, че не сме събрали много пари, но редовно постъпват различни суми. Имаме подкрепата на благодетел, който живее в чужбина, но е родом от Бъзън и е учил в училището. Той изрази желание да ни помогне със значителна сума“, заяви за „Утро“ кметицата на селото Василена Цанкова. Тя изрази своята благодарност към родните артисти и изпълнители, които с отворени сърца са се отзовали в подкрепа на каузата.