28-годишната сръбкиня Биляна Степанович е първото ново име в селекцията на „Дунав 8806“. Родената в Белград баскетболистка е висока 191 сантиметра и играе на позиция център. 
Биляна е рожба на „Партизан“, където започва да тренира на 12-годишна възраст. После се мести в „Радивое Корач“ и беларуския „Цмоки“ /Минск/, с чийто тим участва в Еврокупата на ФИБА. Последният й ангажимент е в унгарското първенство, което Биляна счита за много силно.
„Там се играе с много физика, борба и бързина. Това е моят тип баскетбол“, каза сръбкинята. 
В началото на лятото тя бе част от разширения състав на сръбския национален отбор, но отпадна от тима, който пък по-късно стана европейски шампион с бившата баскетболистка на „Дунав“ Даниел Пейдж. 
Връзката й с Русе станала по оста мениджър - Тамара Баич.
„Когато разбрах, че имам оферта от „Дунав 8806“, се свързах с Тамара. Отзивите й за клуба, за града, атмосферата, феновете, треньора Георги Божков бяха ласкави. Тогава бях готова с решението си да подпиша с вашия клуб. Не съм запозната добре с баскетбола в България, но манталитетът на нашите народи е много близък. Знам вече и за фантастичните ви фенове. Надявам се, че ще споделя с тях много радостни моменти“, обясни Степанович.
А Георги Божков разкри, че я познава достатъчно добре от турнир в румънския град Сфънту Георге. 
„Останах впечатлен. Надявам се да покаже темперамента и тактическата дисциплина, характерни за сръбската школа“, коментира треньорът на шампионките.