При всеки дъжд се получава връщане от канализацията и мазите на подземното ниво не могат да се ползват, ако не ги отводним сами, оплака се домоуправителката на блок „Перла на ул. „Плиска“ Галина Иванова. Тя обясни, че мазите в блока със 75 апартамента са на две нива, като при всеки дъжд повече от половината са наводнени. Живeeщите в блока са си купили помпа и след поройния дъжд в събота вечерта вече четвърти ден отводняват мазите си. 
„Централната канализация вероятно е от 60-те години, не може да поеме водите и всичко избива в мазите ни“, каза Румен Минчев, който от неделя следобед отводнява около 30 мази. Той допълни, че е имало години, в които са се обаждали в Пожарната, но оттам са им обяснили, че тяхната техника е за по-големи количества вода. 
„Всеки път се повтаря едно и също. Мазите се пълнят, ние ги отводняваме, образува се влага, а после викаме ХЕИ да пръскат с препарати. Съседните блокове са в същото положение. Всичко прелива заради бетона, но нищо не може да се направи“, коментира Минчев. 
Канализацията е стара и няма как при този проливен дъжд да поеме водите. Уличната канализация се проектира и изгражда с цел по-малък среден отток, който не включва такива екстремни ситуации, каза за „Утро“ шефът на ВиК Сава Савов. Той обясни, че общината е инспектирала канализационната система, знае се кои са конфликтните точки в града и при бъдещи проекти може да се заложи нова канализация. Работи се, но не може да стане от днес за утре, допълни още Савов.