Радостина Димитрова ще играе за „Дунав 8806“ и през новия сезон. Тя е втората баскетболистка след капитанката Зорница Костова, която ще посвети още една година от кариерата си на „сините“ феи. Радостина е трикратна държавна шампионка с русенския тим, а през 2013 година вдигна високо и купата на България. 
Главният й мотив да остане в Русе бил страхотният колектив и предизвикателството пред отбора в мачовете от евротурнирите. Тя се надявала, че „Дунав 8806“ ще успее да излезе от групата на Еврокъп. 
„Имаме най-вярната и уникална публика. Пълната зала ме зарежда двойно повече“, каза Димитрова. 
„Тя е специална баскетболистка. С нея се разбираме много лесно. Винаги съм искал да е в моя отбор, където и да съм бил - в „Славия“, в ЦСКА, в националния отбор. Много държах да остане в „Дунав 8806“, заяви старши треньорът Георги Божков.
Селекцията в отбора върви на пълен ход. Според добре осведомени източници клубното ръководство ще подпише договор и със сръбска баскетболистка. Такъв ще е първият русенски отговор на опонента „Нефтохимик“, който също привлече сръбкиня - Йелена Йованович. В Бургас ще играе и доскорошният гард на „Дунав 8806“ Тамара Баич.