БСП ще спори с оценката на АБВ, че партията не си изпълнява предизборните ангажименти. Това е единственият въпрос, който си заслужава да бъде коментиран в бъдеще, заяви депутатът Корнелия Нинова пред Нова ТВ.

Според Нинова 90% от обещанията на управляващите в социалната сфера са изпълнени с изключение само на две – въвеждането на третия елемент от промените в плоския данък – 20% облагане на доходите над 4 500 лева и предсрочното пенсиониране, когато не достигат две години стаж.

„Не усетих страх в залата. Мисля, че предварителното внушение, че това е страшен съд, революционен трибунал и т.н., бе силно преувеличено. Имаше други емоции – имаше категорична оценка, че това, което правят колегите от АБВ е политическа грешка, удар по БСП и волно или неволно работи срещу партията." Така Нинова коментира пленума, на който ръководството на БСП свали политическото си доверие от Георги Първанов и хората, заявили подкрепа за движението АБВ.

"Имаше тревога от случващото се, изразена от името на структурите в страната. Имаше прояви на достойнство, като тази на Росица Янакиева... Имаше решителност да се стегнем, за да бъдем първа политическа сила", каза още народният представител от Коалиция за България.

Нинова коментира обвиненията на АБВ, че управляващите са се отказали от реализацията на проекта за втора българска ядрена централа. „Не сме се отказали от АЕЦ „Белене". Има два аргумента да не се работи по него – тече арбитраж и няма инвеститор, който беше изгонен от ГЕРБ", заяви социалистката.