Мъж попаднал в кошмара да бъде нападнат от два питбула, а стопанинът им да започне да го бие, защото бил наранил кучетата му, докато всъщност опитвал да се защити от тях.
До потресаващата сцена се стигнало, след като питбулите били пуснати без каишки и намордници. В района друг човек разхождал на повод двата си пинчера. Питбулите набързо забелязали пинчерите и агресивно се спуснали към тях, като едното от малките кучета било захапано. Стопанинът на нападнатия пинчер започнал да крещи, като в същото време се мъчел да отвори устата на питбула, за да спаси любимеца си от зловещата захапка. Всичко това собственикът на агресивното животно наблюдавал безучастно отстрани. Човекът успял да измъкне пинчера си от питбулската паст, което обаче провокирало кучешката агресия към него. Питбулът първо го захапал за ръката, а след това се опитал да го захапе и по главата. Преглед от лекар показал, че нападнатият е със счупен нос, отоци и кръвонасядания по лицето и устните.
За кошмарната сцена от 5 март 2014 година в кв.“Чародейка“ собственикът на питбулите вече веднъж бе наказан. Той бе осъден да плати 1200 лева глоба за това, че започнал да вика и да се кара на мъжа, че се държи грубо с кучетата му, ритнал го като каратист, а след това му забил и няколко юмрука в лицето.
Сега обаче нападнатият поиска да му се плати обезщетение в размер на 6000 лева за причинените травми. Съдът сметна, че той заслужава да му бъде платена по-малка сума - малко над 4000 лева. Решението може да се обжалва.