Чувствам се унизен. Виждате записът какво представлява, снимано е, показано е. Ще говоря след консултация с адвоката си, най-вероятно ще си търся правата в съда. Това каза вчера нападнатият в здравната служба в Ново село от Венцислав Ангелов-Венци Чикагото д-р Ивайло Иванов на излизане от Второ районно, където беше във връзка със случая.
Грозните сцени се разиграха в понеделник и бяха снимани и излъчвани на живо в профила на Чикагото във фейсбук.
Клипът показва как неканеният посетител с ярко изразен антиваксърски профил влиза в лекарския кабинет, придружен от жена, и се нахвърля вербално върху д-р Иванов. Малко по-късно двамата се счепкват и докторът се оказва притиснат на пода от бившия затворник със стаж в полицията.
По-късно стана ясно, че Чикагото е бил придружен от съпругата на починал човек, който е бил имунизиран срещу коронавирус от д-р Иванов. Поелият ролята на народен трибун кандидат на всички възможни избори напоследък започнал да търси сметка на медика къде са описанията на ваксините и да го държи отговорен за смъртта на ваксинирания мъж, докато се стигне до агресията. 
Според Чикагото обаче нападнатият бил той, докато търсел културен диалог с лекаря, и щял да се обърне към прокуратурата. 
Всъщност прокуратурата вече е ангажирана.
Чикагото беше задържан в понеделник вечерта, след като записът от Ново село беше публикуван от множество медии.
В хода на разпита прокурорът е събрал достатъчно доказателства да образува дело за хулиганство и в късния следобед вчера удължи мярката за задържането на Венцислав Ангелов на 72 часа, съобщи за „Утро“ председателят на Районна прокуратура Яна Илиева.

Лекарската колегия в Русе: Искрено се надяваме виновните за
това престъпление да бъдат наказани

Декларация в защита на д-р Ивайло Иванов разпространи вчера Лекарска колегия на БЛС-Русе. Предлагаме ви текста, подписан от председателя на БЛС в Русе д-р Цветан Райчинов, с незначителни съкращения.
„Изразяваме своето огромно възмущение от случилото се в амбулаторията на общопрактикуващият лекар д-р Ивайло Иванов. Недопустимо е каквито и да е било лица, независимо от техните мотиви, да нахлуват без покана в кабинета на работещ лекар, да снимат персонала и пациентите в него, да извършват агресивни действия, като дори заплашват с убийство.
Искрено се надяваме прокуратурата на Република България, както и правораздавателните органи да извършат съвестно своите задължения и виновните за това престъпление да бъдат наказани.
Управителният съвет на БЛС Русе декларира, че ще подпомогне д-р Иванов както с юридическа помощ, така и финансово, ако последният реши да заведе граждански иск срещу виновните лица“.