Искрен Веселинов очаквано е кандидатът за кмет на Русе, който издига коалицията „Патриотичен фронт“. Както патриотите анонсираха на няколко пъти, предизвестената новина бе обявена навръх Илинден пред Паметника на свободата, където няколко дузини граждани от ВМРО и Националния фронт за спасение на България почетоха 112-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. 
Кандидатурата представи координаторът на НФСБ Тодор Койнов, като веднага след това последваха скандирания на патриотични лозунги, а облечени в бродирани ризи, шаечни потури и елеци представители на ВМРО загърмяха с пищови.
Веселинов е личност с потенциал да обедини гражданите на Русе, които искат противопоставяне на статуквото, подчерта Койнов.
Впрочем, ако депутатът и зам.-председател на ВМРО  спечели кметския пост и напусне парламента, тогава именно Тодор Койнов ще седне в овакантеното кресло, тъй като е на следващото място в русенската листа на ПФ. 
Дълго време размишлявах над възможността да се кандидатирам, тъй като имам редица поети ангажименти като народен представител, но при мен от месеци идват русенци, които ме убедиха, че ако ние не участваме в тези избори, играта е предрешена, каза Веселинов. Дължим на русенци истинска и честна игра, дължим им честно управление, така че - ще играем за победа! - увери кандидат-кметът. 
Преди това в катедралния храм „Св.Троица“ бе отслужена панихида за героите, загинали в емблематичното Илинденско-Преображенско въстание. Молитвената служба отслужи отец Минко, а войводи припомниха подвига на Даме Груев и неговите съмишленици. След това представителите на ВМРО и НФСБ преминаха в шествие с развети знамена през Ларгото и централния площад, за да поднесат цветя пред Паметника на свободата.