26-годишна жена се хвърли от Писанския мост вчера и почина на път за болницата. Малко преди самоубийството тя се блъснала с мерцедеса си в мантинелата на съоръжението, но оцеляла. Сестра й, която се возела на предната седалка до нея, също не пострадала сериозно. 
Дали преди да скочи от парапета на моста младата жена е искала да политне в бездната с колата си, вчера от полицията не успяха да отговорят. Засега случаят е заведен като катастрофа с последващо самоубийство.
Сигнал за инцидента е получен на тел.112 в 10.11 часа. Според него мерцедес с разградска регистрация е идвал откъм Разград, когато в началото на моста край Писанец изненадващо колата се блъснала в мантинелата. От удара сестрата на шофьорката изпаднала за кратко в безсъзнание, а колата продължила до края на моста в посока Русе, където спряла. Тогава от нея слязла жена, качила се на парапета и се хвърлила. На това място под моста има трева, която е омекотила удара при падането, но самоубийцата е получила счупвания по цялото си тяло и главата и не е имала никакъв шанс за оцеляване.
Около 10.30 часа екип на Спешна помощ пристигнал на място, извадил натрошената жена и тръгнал за Спешно приемно отделение, но по пътя тя издъхнала.
По първоначална информация момичето е от Сеново и преди време избягало от дома, за да заживее с мъж в Русе. Роднините й започнали да я издирват и когато я намерили, я заставили да се върне. Вчера жената тръгнала с мерцедеса и сестра си към Русе с фатални намерения заради нещастната си любов, които изпълнила докрай.