„Дунав“ прегази „Литекс 2“ с 4:1 в мач за първенство на „Б“ група. Двубоят бе дългоочаквана фиеста пред огнена публика, каквото скоро не бяхме виждали на Градския стадион. Грубите изчисления са, че зрителите са били 5000! Не знаем, нямаме брояч, но почти половината трибуни бяха заети от хора, които извървяха с настроение на двата полюса пътя към успеха на своя отбор.
Празникът започна едва в 74-а минута, когато дунавци изравниха резултата! Дотогава бяха разкъсали с атаки самонадеяните петлета от втория тим на „Литекс“ плюс звездата им Александър Цветков, но шансът не бе с тях. На таблото стоеше и нелепото 0:1, дошло след детинска грешка на вратаря Мартин Луков, който получи топката от Мартин Ковачев, тръгна да я чисти, но я прати в тялото на човек пред себе си. Рикошетът бе добре дошъл за Петров от гостите, който използва неочаквания подарък и наказа с прехвърлящ удар излезлия напред вратар.
До ледения душ от никакво положение русенският вратар на гостите Александър Конов изглеждаше като герой от фантастичен филм. Всяка втора топка залепваше като магнит в ръцете му при невероятните мелета пред него. Така Конов издържа до 74-а минута. Тогава тръгналият ва банк „Дунав“ измисли атака с няколко къси подавания, топката падна върху десния крак на Юлиян Ненов и той отказа ловешкия вратар с диагонален удар. Ненов реализира първия гол и в мача с „Лудогорец 2“, така че отново ще получи подарък от феновете! Юлиян вече отвори колекцията си с фенско шалче и сувенири.
„Литекс 2“ загуби мача две минути по-късно. Будинов изрисува фин пас в коридор към Светослав Читаков и въпреки че топката бе малко дълга, не спря халфа при удара му с шпагат за 2:1!
Третият гол на Николай Колев беше като за филмче по работа на скорост, с въображение и техника. Пас вляво, пас вдясно, Колев изникна като торпила вляво от вратата и изчисли до сантиметри фалцовия си удар по земя в обратния ъгъл.
„Оранжевите“ бяха довършени от Йордан Димитров, който посрещна от воле отбитата от влезлия като резерва вратар Аврамов топка. 
Всички наляха вода в мелницата на този обрат, ала главните герои в спектакъла бяха Мирослав Будинов, Николай Колев, Юлиян Ненов. Будинов свърши миньорска работа с гръб към вратата, спечели десетки единоборства, бореше се, отваряше пространства като истински таран. Е, техниката му не е като на Меси, каквито спорадични претенции се прокраднаха от трибуните, но дърпаше отбора напред като първокласен локомотив.
Юлиян Ненов подчини левия бек с демараж, скорост и финтове. Понякога можеше да избере по-кинжални и точни центрирания, но оправда титулярната фланелка с много пот и тичане. Ако продължава по същия начин, скоро ще забравим за загубата на Андреас Васев.
Николай Колев написа домашното си като ляв външен халф, където, поне така изглеждаше доскоро, уж не му е мястото. Направи маркови пробиви и изсипа толкова перспективни топки, че защитниците на „Литекс 2“ получиха световъртеж!
Много полезно игра и капитанът Деян Димов. Неговата сила е в постоянството, семплите и простички ходове.
Добри думи за старанието си заслужава и Деян Лозев. Той видимо разбира добре футбола, но като че ли трябва да налее повече мощ и да прибави щипка увереност.
Десният бек Николай Парнаров се възползва максимално от възможността да се утвърди като титуляр. Расте от мач на мач, ще е хубаво обаче да внимава повече за топките зад гърба си в моментите, когато тръгва в атака.
Колегата му вляво Атанас Атанасов беше и бек, и халф, и нападател! Някои от далечните му диагонални подавания в дълбочина бяха на практика извеждащи пасове.
След този мечтан старт следва гостуване на „Нефтохимик“. До морето няма начин да не е жега, но „Дунав“ има отбор, който знае как да се справи.
Едно голямо „браво“ на публиката! Завърна се като море и с всеки следващ двубой би трябвало да приижда с още по-високи вълни. Не се скри, когато отборът губеше, а застана до него и му помогна да се изправи с цял ръст. Затова и овациите накрая бяха взаимни.
„Дунав“: Луков, Парнаров, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Лозев /Читаков-67/, Раденцов /Патев - 82/, Будинов, Колев /Димитров - 89/, Ненов.
„Литекс 2“: Конов (80 - Аврамов), Атанасов, Минков, Петров, Славов, Цветков, Мицаков /64 - Търтов/, Даскалов, Йорданов, Ивайлов, Митрев /71 -  Бонев/.