Британски турист е заснел смразяващия кръвта момент, когато пътническия самолет, в който е пътувал, е трябвало да направи аварийно кацане. Премеждието е заснето от 25-годишния Итън Уилямс по време на полет от Хонконг до Лос Анджелис с авиокомпания “Cathay Pacific”, съобщава „Лондон ивнинг стандарт”.Видеото е дълго 4 минути и на него Уилямс обяснява какво се случва. „Току-що ни съобщиха, че ще се приземим по спешност. Не са ни казали какво се случва, но имаме принудително кацане”, казва той докато снима с телефона си.

Чува се как екипажът дава инструкции на пътниците да си свалят обувките и палтата и да си сложат спасителните жилетки. След това им обясняват как да си сложат коланите и да ги затегнат.

За щастие самолетът „Боинг 777- 300ER” от полет CX844 успял да кацне успешно на авиобаза в Аляска. 

Успокоените пътници, които през цялото време стояли на тъмно, избухват в аплодисменти, когато машината каца благополучно. От авиокомпанията обясниха, че проблем е имало в охладителната система, заради която в кабината се появил пушек. „Димът беше засечен около пилотската кабина в резултат на този проблем, което накара капитана да направи отклонение от съображения за сигурност”, казаха от там.

„Бяхме над океана и самолетът започна да мирише странно. Всички бяха изпаднали в паника: „О Боже, наистина се случва”. Хората си слагаха жилетките, а екипажът ни показваше най-безопасните позиции и ни помагаше да ги упражним. Това е моментът, когато хората откачат. Можеше направо да се види страхът в очите на хората. Някои се опитваха да се справят с жилетките, други питаха не може ли да останат с обувките си, какво да правят”, написа във Фейсбук 25-годишната пасажерка Женвиев.