За две години ще се върне в затвора многократно осъждан за кражби рецидивист, който се превърнал в змия в пазвата и обрал работодателя и хазайката си.
Първо под ударите му попаднал строителен обект на ул.“Котовск“, където работел известно време. В края на октомври 2014 година работникът решил да изкара едни лесни пари и откраднал от строежа на шефа си 70 метални подпори от скеле, които струват над 1000 лева, но като метал били оценени за 431 лева. Утехата за управителя на потърпевшата фирма е, че успял да открие ценните части след собствено разследване.
Няколко дена по-късно, в началото на ноември, рецидивистът решил да се възползва от отсъствието на хазяйката си, за което го уведомила самата жена. Изкачил се по решетките на тераса на първия етаж на блока, в която живеела и с метален лост отворил балконската врата. От жилището изнесъл вещи на стойност 1764 лева, между които пари в брой, бижута от благородни и неблагородни метали, както и нумизматична колекция. Част от плячката продал на Кооперативния пазар, а златните бижута заложил.
За всичко това престъпникът направи самопризнания и така си осигури по-лека присъда. Макар законът да предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода, съдът сметна, че опитният крадец заслужава минималните 3 години затвор, които намали на 2 години. Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.