Директорът на едно от най-многолюдните училища в страната - русенското „СОУ „Васил Левски“, Галин Ганчев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Русе. Съперник на Ганчев за номинацията е бил бившият областен управител Йордан Борисов, но той е предпочел да се оттегли по лични съображения. Тази информация изтече вчера, след като председателският съвет на партиите от РБ в Русе са одобрили кандидатурата.
Решението на русенските структури на СДС, ДСБ, земеделците, Народната партия „Свобода и достойнство“ и Движение „България на гражданите“ е изпратено в София. Очаква се националните ръководства на петте партии от Реформаторския блок да потвърдят кандидатурата на Ганчев за кметския пост в Русе.
Самият той вчера не бе открит за коментар.
Галин Ганчев е единият от двамата зам.-председатели на Движение „България на гражданите“ в Русе. Основател на СДС в Русе, той е бил кандидат за кмет на града през 1990 година. Тогава постът е спечелен от Асен Тасев. 
Потърсихме за коментар народния представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов, който преди седмица бе заявил, че от ПФ изчакват становището на РБ, за да се прецени дали патриотите и реформаторите ще излязат на предстоящите местни избори с обща кандидатура.
„Да му е честито!“, лаконично отбеляза депутатът Веселинов. И увери, че както са обещали от ВМРО и ПФ, на Илинден, 2 август, ще обявят своята кметска кандидатура.