Горещи телефонни линии за подаване на сигнали за престъпления и нарушения на митническия, акцизния и валутния закон от граждани и фирми откри Регионалният координационен център на Митница Русе. Телефоните 082/816 221 и 0879 532 960 работят денонощно и всяко обаждане на тях ще бъде записано. 
На телефон 082 810 405 пък се дават справки какво количество акцизни стоки може да се носи при излизане извън страната. На същия номер митничари отговарят на въпроси, свързани с регистрация на казан за ракия и приемат сведения за незаконни спиртоварни. 
Сигнали и запитвания относно трафик, проблеми и натрупване на опашки при Дунав мост могат да се отправят на тел. 082/816 253 в рамките на всеки работен ден.
Координационният митнически център има постоянно видео наблюдение над възловите точки на Дунав мост и други митнически бази на територията на управлението, така че русенци могат да бъдат сигурни, че на всеки техен добросъвестно подаден сигнал служителите ще реагират своевременно, като запазят анонимността на подаделите.