Кметът реши да затвори пътя между Созопол и Приморско, но оградата е премахната. Както знаете, дори и премиерът се намеси в случая. Хората ще имат осигурен достъп. Там няма охрана, чадъри и заведения, но скоро ще има спасители. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова пред bTV.„След намесата на премиера нещата са изчистени. Пътят е общински, но всеки трябва да има достъп до плажа. Говорих и с областния управител и от парите от концесии ще се заделят, за да има спасители на този плаж. Тези мерки ще бъдат предприети до дни”, добави Павлова. 

Относно проблемите с пътуването до Гърция Павлова посочи, че в петък пътят се отваря. „Строителството продължава активно, но ще можем да пуснем движението още в петък. Ще има довършителни работи, но те няма да пречат на трафика. Пътят от Сандански до Кулата ще бъде отворен в петък”, каза още тя.

За скъпите чадъри и шезлонги на плажовете Павлова каза, че това е решение на концесионерите. „Проверили сме плажовете и най-големият проблем е свързан с преместваемите обекти. Масово концесионерите нарушават броя на преместваемите обекти. Имат 10 квадрата, а слагат маси чадъри и шезлонги на плажа. В края на сезона ще предложим прекратяване на концесии. Цената на скъпия шезлонг се образува от ползвателите. Държавата изисква такса, но тя е сметната така, че те да я избиват от преместваемите обекти. Имат право да събират такси от сянка и те си определят сумите. Те варират от 2 лева до 28-30 лева. Концесионерите могат да намалят цените и апелираме към тях да направят това. Законово може да препоръчаме, но не и да ги задължим”, каза още Лиляна Павлова.