Николай Динков, късметлията, който уцели рекордния джакпот от 7095 423 лева, се прочу в региона преди 3 години, когато бе посочен като поръчител на побой над лидера на ГЕРБ в Симитли Георги Лунджов. Година по-късно зетят на кмета на Симитли яхва суперскъпо "Порше Панамера", върти бизнес и ресторантьорство и живее със семейството си в имение на хълма Баларбаши над Благоевград, пише "Телеграф". В такива случаи се потвърждава максимата ,че "пари при пари отиват" . Според спомени на касиерката в тотопункта на благоевградската улица "Дойран" в кв. "Освобождение" момчето е пуснало фиша, а жена му го е чакала вън с децата.

Бившият собственик на  ресторант "Синята  къща"  в Благоевград Николай  Динков  бе задържан  през 2012 година  като поръчител на  побоя  над лидера на ГЕРБ в Симитли  Георги Лунджов, припомня "Телеграф". Последният бе нападнат и бит с буалки   на 6 февруари 2012 година  пред дома си. Тогава той получи  лцево-черепни   наранявания   и лежа  седмица в благоевградска болница. 

В жалбата си  до полицията, давайки показания за побоя, Лунджов  изказал съмненения, че вероятният му бияч  е Николай Динков. Същият бе разпитван  с часове, като полицаите   му предложили   да се подложи на  детектор на лъжата, но той отказал. Динков отрича  да е имал  каквото и да е  било общо  с побоя, както и твърди, че  по време на нападението е бил в Испания. 

"Младите обещаха да ми дадат 100 лева", казва на шега пред "Телеграф" кметът на Симитли Апостол Апостолов, коментирайки голямата печалба. И продължава :"Зет ми Николай е бизнесмен, а щерката Полина е още в майчинство с малката ми внучка. Иначе работи като експерт в благоевградския филиал на фонд "Земеделие". Голямата внучка Мария е кръстена на баба си, сега ще бъде първолак. А малката се казва Никол и вече наближава три годинки", допълни развълнуваният баща, дядо и тъст. 

„Сънувах, че ще спечеля от тотото и казах на жена си, а тя ми каза: ами, пусни фиш и аз пуснах”, сподели тази сутрин пред БНТ новият тотомилионер от Благоевград Николай Динков.

Той пуснал фиша набързо, защото малката му дъщеря го пришпорвала и написал случайно избрани числа. Оттук нататък Николай се заема с разпределянето на парите лично, защото в неговата къща командва мъжът. Той се занимава със строителство и ще започне изграждането на нова ВЕЦ. Но се подготвя и за голямо пътуване след месец – до Куба и Мексико. И за покупка на нова кола.

Спечелилият третия по големина през годините джакпот от тотото е женен с две дъщери. Според новите правила той ще получава по 2000 лева на ден от печалбата си. „Ще гледам да не харча по 3 000, защото така няма да ми излезе сметката”, шегува се тотомилионерът и казва, че от днес вече няма телефони.

„Няма рецепта за щастие. Като има пари, всичко е възможно. Тайната е късметът”, смята щастливият притежател на над 7 милиона лева, спечелени срещу един фиш за 3,40 лв.