Версията, че откритата в кутия от маслини 40 грама марихуана е намерена при незаконно претърсване на жилището му, не издържа в съда и не успя да убеди магистратите в невинността на 24-годишен студент.
В следобедните часове на 19 юни 2013 година полицаите получили информация, че младежът си е купил наркотици. За това спрели шофирания от него „Мицубиши Колт“. Оказало се, че спътничката му носи в кутийка в дамската си чанта малко над половин грам марихуана, която заявила, че е за лична употреба. Последвало и претърсване на жилището на младежа. Там полицаите открили пълна с трева пластмасова кутия от маслини и електронна везна. Младежът обяснил, че марихуаната е за лична употреба, а везната е кухненска, а не за разпределяне на дози.
И пред Районния, и пред Окръжния съд младежът и адвокатът му поискаха оправдателна присъда. Въпреки това и двете инстанции го осъдиха за притежаването на близо 30 грама наркотик на стойност 236 лева на 1 година условно с 3 години изпитателен срок и 2000 лева глоба. Делото стигна и до Върховния касационен съд с искане да бъде възобновено, тъй като има пропуски. Според адвоката претърсването на жилището на момчето е незаконно, тъй като има съмнение, че протоколите са подписани от фиктивни поемни лица. Затова се наложи Окръжният съд отново да разгледа делото, като назначи графологическа експертиза на подписите. Проверката обаче обори твърденията на адвоката и показа друго - че събраните доказателства са съвсем годни. Така младежът за пореден път чу присъдата, с която бе наказан още преди година и половина.