Управлението по безопасност на движението по пътищата на САЩ ще наложи на италиано-американския автомобилопроизводител „Фиат Крайслер“ (Fiat Chrysler) глоба от 105 млн.  долара за това, че недобросъвестно е извършил ремонт на свои изтеглени автомобили и не е предупредил навреме водачите за наличието на дефекти в колите им, съобщи електронното издание на в. „Уолстрийт джърнъл“.

Става дума за над двайсет изтегляния, направени по различно време и обхванали общо над 11 млн. автомобила по целия свят.

Вестникът пише, че компанията „е направила недобросъвестни и ненавременни ремонти на изтеглените автомобили, не е предупредила предварително собствениците, че колите им подлежат на изтегляне“, а също „е възпрепятствала работата или е заблудила“ властите във връзка с данните за дефектните машини.

Освен рекордната глоба, американските власти планират да назначат и независима комисия, която да следи продължително време как „Фиат Крайслер“ постъпва с дефектите, които открива в автомобилите си, се допълва в публикацията.