Състезателите на „Джамбо“ /Русе/ се пребориха за отборната титла в дисциплината рекърв на държавния турнир по стрелба с лък за мъже и жени „Загорски стрелец“ в Стара Загора. На финала тимът с Йордан Джамбазов, Христо Христов и Мирослав Мирчев победи с 12 точки повече състава на „Робин Худ“ /Сф/. Трети се класира отборът на „Феникс Арчъри“.
Христо Христов и Мирослав Мирчев разделиха седмо-осмо място в личния турнир. Златото бе спечелено от Боян Бонев /“Антибиотик“/ /Разград/, следван от русенеца Явор Христов. Както е известно, Явор се състезава за втора година за „Динамикс“ /Силистра/. Бронзът остана за Павлин Стоянов /“Тракиец“ /Садово/.
„Джамбо“ завоюва още една титла чрез Виктор Петров, който показа първи мерник в дисциплината компаунд. Втори и трети се класираха Мариан Василев от „Робин Худ“ и Добромир Вучков от „Йотов Арчери Академи“. Другият състезател на „Джамбо“ - Живко Жеков, зае девета позиция.
Лилия Божанова се нареди шеста на рекърв в състезанието при жените, а Малвина Цолова се класира четвърта на компаунд.
„Записахме много добро представяне. Можехме да се намесим в борбата за отборната купа при мъжете и на компаунд, но един от нашите състезатели нямаше възможност да пътува и така не успяхме да сформираме тим. Важното, че стигнахме до Стара Загора при тази тежка пътна обстановка и да защитим авторитета на нашия клуб“, коментира пред „Утро“ Йордан Джамбазов.