С три биса и продължил час и половин концерт с брилянтни изпълнения примата на българската естрада Лили Иванова откри „Булстрад Арена“ в четвъртък вечерта.
Минути след официалната церемония по прерязване на лентата, точно по график, започна грандиозният концерт на ненадминатата прима. Всяко от фантастичните й изпълнения беше съпроводено от продължителни и бурни аплодисменти, а част от публиката не сдържа сълзите си. 
Вторият бис, на който Лили бе подканена от хилядите зрители на първия концерт в „Булстрад Арена“, бе белязан от лека техническа неизправност. Докато пее една от най-обичаните си песни „Щурче“, Лили Иванова прекъсна песента и заяви: „Свършиха ми батериите на микрофона от пеене!“. След кратка намеса от специалисти микрофонът бе вкаран в пълна изправност, а изпълнението на „Щурче“ - подновено.
Освен с енергично пеене и сценично присъствие, възторг у публиката предизвика и непринуденото напускане на сцената на Лили Иванова и докосването й до първите редове от зрителите. И то по доста атрактивен начин - след като доверен човек от екипа й с лекота я пое на ръце докато е на сцената и я „приземи“ до част от най-верните й почитатели.
На сцената на най-новата русенска придобивка, великата певица не пропусна обичайния си ритуал - по време на всеки концерт на масичка до нея да са на разположение вода и мед, с които се подкрепяше през няколко песни.
Лили Иванова не пропусна да благодари лично на инвеститора Пламен Бобоков за поканата да открие „Булстрад Арена“, както и да отправи комплименти към музикалността на публиката.
В поредица интервюта преди няколко дни гласовитата кубратчанка направи специално признание на Малката Виена. Ето какво каза тя пред „24 часа“: „Винаги съм харесвала Русе. Това е един от най-красивите градове в България, с прекрасна архитектура и атмосфера. Русе е един от първите ми детски спомени за голям град и за осъзнаването, че светът е доста по-голям, отколкото съм си го представяла. Поканата за концерт при откриване на новата спортна зала приехме с вълнение и голяма отговорност. Зала с такъв капацитет е шанс за града за по-големи културни и спортни събития и за привличане на още повече гости на града, включително и от другата страна на Дунав.“