Шест пластмасови и четири метални контейнера на ул.“Сърнена гора“ и пресечката й „Лозен планина“ в квартал „Родина 2“ са станали жертва на пироман.
Сигнал за горяща кофа за смет е подаден около 1.30 часа през нощта срещу петък. Изпратен на място екип пожарникари забелязал, че това не е единственият подпален контейнер на улицата. Нещо повече - клечката била драсната и на още няколко коша в пресечната й ул.“Лозен планина“. Около час огнеборците са гасили пламналите сметосъбиращи съоръжения. 
Тъй като всичко недвусмислено показва, че контейнерите са унищожени от злонамерени умишлени действия, сигнал е подаден и в полицията. На място се е отзовал екип униформени от Второ районно, който е обходил квартала. От пиромана обаче нямало и следа.
На общо шест сигнала са реагирали пожарникарите в четвъртък. В пет от случаите запалванията са били в сухи треви и храсти. Растителност е горяла в Средна кула, Касева чешма, в Бяла и Батин. Пожар е имало в Табачка, откъдето притеснени хора са се обадили за запалено дърво до сградата на кметството. При пристигане на място се оказало, че запалването е възникнало заради скъсан кабел и пожарът е бил ограничен от съседи.