Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес в Разград за първия си мач от първенството на „Б“ група. Часове преди двубоя с „Лудогорец 2“ „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Веселин Великов.

- Веско, готов ли е тимът за дебюта си в шампионата?
- Работихме така, че да сме в много добра спортна форма.
- Какво знаеш за „Лудогорец 2“?
- Това е млад отбор с талантливи футболисти, събрани от всички центрове в България. Гледахме с момчетата записи от мачовете на разградчани срещу „Нефтохимик“ и „Добруджа“, така че сме наясно със силните им и слабите страни. Очаквам, че съперникът ще заложи на двама-трима футболисти от разширения състав на първия си отбор. 
- Успяхте ли да картотекирате всички футболисти?
- Да. Мартин Ковачев получи жълтата си карта от Индонезия и правата му също бяха уредени.
- Какво е състоянието на контузените Михаил Милчев и Георги Чакъров?
- Днес /вчера/ ще се натоварят повече, за да проверят дали ще издържат. От този последен фитнес тест ще зависи дали ще започнат мача в стартовия състав.
- Има ли продължение на сагата със забегналия Ерик Почански?
- Няма да му се молим. Освен това момчетата така се настроиха срещу него, че дори ако размисли и пожелае да се върне, не виждам как ще стане вече. 
- На какво ниво според теб в сравнение с другите отбори в „Б“ група е „Дунав“?
- Ако не е най-добрият тим, то със сигурност е един от най-добрите. Имаме хора, които умеят да играят футбол, но основната ни сила е в колектива.  
- Каква е твоята лична амбиция?
- Да вървим нагоре с всеки мач и да стигнем възможно най-високо в таблицата за класиране. Вече измина една година, откакто съм в Русе. За себе си знам, че не съм тук заради пари, а защото искам да дам нещичко за възраждане на „Дунав“. 
- Какво би искал да кажеш на феновете?
- Първо, очаквам, че днес ще се радваме на тяхната сериозна подкрепа. Не бива да ги разочароваме по никакъв начин. От опит знам, че когато един отбор върви към нова важна цел, феновете са повече и се сплотяват винаги до него. А целта ни е обща - „Дунав“ да е на върха, публиката да помага за израстването на отбора, да се радваме заедно на всяка победа. 
- Пожелаваме успех на теб и целия отбор!
- Благодаря! Дано имаме и малко късмет, защото спортният шанс е част от успеха.