Красиви куклички, облечени в български народни носии, изработени от децата, които участваха в една от класните стаи на лятната академия „Бистра и Галина“, са подредени в изложба-базар във фоайето на библиотека „Любен Каравелов“. Творбите на децата от няколко тазгодишни ателиета са представени на вниманието на русенци, които могат и да купят експонати. Така те ще подпомогнат финансирането на следващи издания на лятната детска академия, обясниха от фондация „Бистра и Галина“. 
Сред красотите, които са подредени във витрините във фоайето на библиотеката, има интересни шарено изрисувани пана от плъст - старинната българска техника, възродена за нов живот напоследък, а също и украсени чрез друга актуална техника - декупаж, гипсови съдчета, дървени кутии, поставки за салфетки. 
Специално място е отделено на комиксите, които децата са създавали в едноименното ателие. Директорката на фондация „Бистра и Галина“ представи също и двете книжки с комикси, сътворени от малките русенци по време на тазгодишното издание на лятната академия. 
Творбите на децата ще останат в РБ „Любен Каравелов“ до 7 август, а след това ще бъдат в офиса на фондацията, откъдето русенци също могат да си купят харесана вещ.