Окръжната прокуратура в Разград привлече като обвиняеми за убийството на Али Хакъ 27-годишния Али Али и 37-годишния Абедин Зекерие, и двамата от село Брестовене, община Завет. Извършителите на убийството са задържани от Окръжната прокуратура в Разград до 72 часа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна. 

Престъплението по член 115 от Наказателния кодекс е извършено на 22 юли в 20.30 часа в село Брестовене след масов бой между два рода, които враждуват помежду си от години. 

Оръдието на престъплението е в процес на изясняване. В мелето с дървени сапове и метални вериги са ранени и трима души, единият от които – роднина на убития, е с опасност за живота и е в медикаментозна кома в болницата. Другите двама ранени са дядо и внукът му, които са с телесни повреди и са настанени в болницата в Разград. 

В масовия бой са участвали около 50 мъже от двата рода в Брестовене. По-рано същия ден семейството на извършителите, които са племенник и чичо, е празнувало обрязването на сина на Али Али. Конфликтите между двата рода са известни на цялото село, а на 11 срещу 12 юли при поредното сбиване между тях в РУ на МВР в Кубрат е образувана преписка за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.