Водолази откриха вчера трупа на 13-годишното момче, което във вторник вечерта бе погълнато от водите на Дунав докато плува в района на Конския плаж под хотел „Рига“.
Това е първата жертва, която Дунав взема за сезона. Макар къпането в реката да не е позволено, в горещите дни плажовете покрай нея са пълни с хора, които не се съобразяват със забраната. Детето също решило да поплува заедно с двама приятели, без да знае че Конският плаж е един от най-опасните в Русе. При маловодие като сегашното на 30-40 метра от брега се стига до праг, отвъд който дълбочината изведнъж става 5 метра. Там се образуват мощни водовъртежи, с които трудно се справят и опитни плувци, а неподготвените нямат никакъв шанс.
В издирването на погълнатото от водата момче веднага след сигнала се включи катерът на Гранична полиция, вчера помагаха и рибарски лодки, но без резултат. По искане на близките в акцията се включиха и водолази от Горна Оряховица, които само трийсетина минути след първото гмуркане откриха тялото на удавеното дете само на 5 метра от мястото на изчезването му.