След дългогодишно мълчание пред медиите собственикът на ФК „Аристон“ Николай Синабов най-сетне реши да проговори. Какви процеси вървят в клуба? С този и други въпроси се обърнахме към създателя на клуба.

- Г-н Синабов, изградихте отлична база в бившия комплекс „Локомотив“. Какво показва рекапитулацията досега?
- Ако говорим за материална база, да почнем първо с основния терен, който е в прекрасно състояние. Разполагаме с отлично помощно игрище и още 3 площадки с изкуствено покритие. Твърдя, че много малко клубове в България могат да се похвалят с такава база. Най-важното е, че тя се поддържа всеки ден и ще е така до последния ден на концесията.
- Кога изтича тя?
- През 2021 година.
- Какви са капиталовложенията дотук?
- Според договора за концесия трябваше да инвестираме за 5 години 250 000 лева. Ние вложихме трикратно по-голяма сума в терените, съблекалните и в облагородяването на комплекса. При това става дума за средства, осигурени изцяло от едноименната фирма. Не сме се ползвали от благата на никакви програми, нито на каквато и да е странична финансова помощ.
- Какво показва спортно-техническият анализ?
- Зад гърба ни са десетки турнири, много от тях в чужбина. Вижте витрината - препълнена е с купи, спечелени от нашите деца. Момчетата от набор 2003 са сред най-добрите в България. Добре върви и набор 2006.  
- Хубаво, но скоро някои от тези деца ще трябва да излязат на голям терен, защото не може да се развиват само с футбол на малки врати.
- Така е. Набор 2003 ще се включи тази година в първенството на зона „Варна“. Мачовете от този шампионат ще се играят на голям терен. Когато децата пораснат, ще създадем юношески отбор с момчета до 17 години.  
- Защо идеята за развитие на мъжки отбор угасна така рано?
- Причините са много сложни и точно сега не бих искал да ги коментирам.  
- С колко деца работите?
- С 80. През август ще са повече, защото ще обявим кастинг за попълване на групите с момчета, родени през 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 година. При това тези деца ще тренират безплатно, без такси. Допълнително ще обявим дати и часове за тези кастинги. Вратите ни са отворени и за квалифицирани треньори. В школата ни вече работи Илиян Памуков, който е много амбициозен наставник. 
- Бихте ли подали ръка за взаимодействие и партньорство с ФК „Дунав“?
- В готовност сме да си помагаме по темата, в която сме най-силни - в работата с деца. 
- Каква е представата ви за ФК „Аристон“ през 2021 година?
- Нашата политика ще е да се фокусираме все повече  върху качеството, а не върху количеството. Вече можем да кажем смело, че имаме опита, силата и традициите да работим с талантливи деца. Голямата ни задача ще е, когато постъпят при нас на 6-7 години, не само да се изграждат като добри футболисти, а и като добри хора. Дефицитът на морал и етика в нашето общество е толкова сериозен, че ако възпитаме нашите момчета в толерентност и уважение, ще е голям успех.