Истински разнобой има в спортно-техническия щаб на Майнц относно бъдещето на българския национал Тодор Неделев. 22-годишният футболист премина в германския тим през зимата на 2014 г. срещу 2,8 милиона евро, но оттогава има само 17 минути в Бундеслигата за 17 месеца. Това накара немските медии да му сложат етикет – трансферен провал.
 
През това лято обаче Тодор Неделев се представя много силно в контролните срещи на тима, в които вкара два гола. Последната му силна проява беше при равенството 1:1 със Сент Етиен. За момента не е ясно дали българинът ще вземе участие в днешната проверка с Монако. Треньорът на Майнц Мартин Шмид вижда Неделев с роля зад нападателите на тима, но за тази позиция има сериозна конкуренция от страна на Юнус Мали и Джа Чеол Коо.
 
„За нас Неделев е като ново попълнение. За първи път от дълго време няма контузии, а и досега играеше предимно за втория отбор“, заяви Шмид, който е доволен от представянето на Неделев и е готов да го остави в първия тим.
 
Мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел обаче счита, че българинът още не е готов за Бундеслигата въпреки прогреса в представянето на футболиста. Той е готов да прати Неделев под наем в отбор, където да играе редовно.
 
„При него нещата не тръгнаха добре в Майнц. Имаше контузии и след това игра за втория тим в Трета лига. Това обаче му помогна да се адаптира и да разбира по-добре немския. С него имаме договорка да проведем разговор в края на подготвителния период и да решим каква стъпка ще вземем за бъдещето му. Тодор със сигурност трябва да играе. За него вторият отбор вече е затворена страница. Ще му търсим отбор от високо ниво, където да играе под наем“, коментира Хайдел.