Майка и двете и дъщери са били изведени принудително от ченгета и психолози от апартамента им в жилищен комплекс „Дъбника“ във Враца в петък, след като не били излизали с месеци. Драмата на трите врачанки започва през миналата година, когато съпругът на майката умира. След кончината му жените изпадат в дълбока депресия, която се влошава до такава степен, че през последните три месеца въобще не са излизали от апартамента си в блок №8, вход А, на втория етаж.Преди това двете около 40-годишни сестри Петрана и Диана Илиеви и майка им били съвсем нормални жени, не били конфликтни и не създавали проблеми на съседите си, съобщава tribali.info. Те били лъчезарни и поддържали приятелски отношения с всички в блока. 
Съседи разказват, че след смъртта на главата на семейството жените изпадали в истерии, страдали от маниакална параноя за преследване и правели шокиращи неща. Живущ в блока мъж разказа, че истерясали до такава степен, че палили огън в банята си. Според някои хора те дори правили опити за групово самоубийство. 

Запознати разказват, че параноята на жените била свързана с чичо им, който държи заведение в квартал 72. Двете жени си въобразявали, че той иска да вземе апартамента им и да ги изгони на улицата или да ги направи проститутки. Когато съседите им разбрали за дълбоката параноя се притеснили, защото чичото не бил такъв човек и не би им навредил. Комшиите се опитвали да успокоят жените и да им обяснят, че трябва да се лекуват, но те не искали и да чуят. Карали хората да им дават храна, като пускали въженце през прозореца, за да я приберат. 

На хората им било жал за тях и първоначално им купували храна, но като видели, че положението станало сериозно, сигнализирали в полицията и прокуратурата, за да бъдат отведени за лечение. Така се стигнало до там, че жените били изведени принудително с полиция и медицински лица. Когато униформените нахлули в апартамента те не се подчинили и започнали да буйстват, наложило се да бъдат упоени и изведени почти в безсъзнание. 

Свидетели на случилото се разказват, че апартамента, където живеели трите врачанки, бил в окаяно състояние, вътре всичко било с краката нагоре и се носила страшна воня. Жените съществували последните месеци без ток, вода и с оскъдното количество храна, което им било предоставяно от съседите по въженцето през балкона.

Диагнозата на врачанките е шизофрения и остра параноя. В момента те са настанени в изолатора във врачанския посиходиспансер и се очаква да се образува дело, за да могат да бъдат лекувани в някоя клиника за психично здраве.