Tабели за такса до плажа на къмпинг „Силистар“ и за паркинг няма тази сутрин след скандала и боя между туристи и частни охранители, съобщи Нова ТВ.

Вчера туристи бяха дърпани и блъскани на входа към плажа, защото отказали да платят по 10 лв., за да стигнат до морето по пътя, минаващ през частен терен. До неделя, за да стигнеш до плажа по този път, таксата била 5 лв. Събирала ги частна охрана, назначена от собственика на терена.

Никъде няма обозначени е коя е фирмата – собственик на имота. Срещу парите, които човек дава за паркинг, пък се дават билети от 2003 г.

Освен пътя, за който се плаща такса, има още два – общински, които обаче обикновено са затворени. Хора разказват, че пред тях застават представители на частника и отклоняват туристите към частния имот.

Концесионерът на плажа заяви в ефира на предаването„Здравей, България“, че е подал жалба до кмета на Царево, сезирал е и прокуратурата, но адекватна реакция няма.

„Идват и правят проверки, а глобите, които им налагат, са капка в морето в сравнение с това, което се събира като такса“, каза още той.