Седмицата започва прекрасно, но може да завърши кошмарно. Това прогнозира астрологът Михаил Преображенски. В хороскопа си, публикуван в сайта му pro-gnosis.ru, цитиран от "Флагман", той разделя времето до неделя на два периода.Според руския феномен, до четвъртък ни очакват приятни емоции, заслуга за които ще има и съвпадът Слънце – Меркурий, а във втората половина от седмицата квадратът Марс-Уран ще влоши състоянието на биосферата.

В първите дни Слънцето и Меркурий образуват благоприятен аспект със Сатурн в Скорпион, който в настоящия момент може да се каже, че е символ на практичност и разумност в партньорските отношения, обяснява астрологът.

„Повратна точка в изменението на биосферата ще е в четвъртък. Тогава Слънцето и Меркурий ще преминат от Рак в Лъв и ще се разпадне благоприятната им комбинация със Сатурн. Това означава загуба на интереса от диалог между партньорите. До края на седмицата ще ни влияят и няколко напрегнати аспекта на Луната с други планети, а така също и неблагоприятната комбинация Марс – Уран, затрудняваща всяко взаимодействие. 

Пикът на напрежението ще е в петък и събота, когато квадратът им ще е точен. Този аспект обикновено поражда конфликти в сферите, за които Марс и Уран „отговарят“. Първата планета сега символизира непоносимостта към чуждото мнение и стремеж към изолация, вместо желание за решаване на проблемите, а втората влияе най-вече на процесите, свързани с конкуренцията и с проявите на враждебност“, добавя Михаил Преображенски.

Според него, до края на седмицата може да станем свидетели на неочаквано влошаване на международната обстановка, срив във важни преговори, деструктивни политически заявления и произшествия, а така също и на мащабни аварии в областта на комуникациите. В личен план са възможни сериозни семейни разногласия. Не са желателни в края на седмицата дългите пътувания, както и организирането на спортни мероприятия и на развлечения, предупреждава Михаил Преображенски.