Пиян 21-годишен шофьор паркира по таван в събота сутринта на ул.“Чипровци“, докато се опитва да приложи майсторски умения зад волана в стил „Бързи и яростни“ с цел да избяга от полицейска проверка.
Цяла нощ младежът празнувал в заведение с двама приятели - момче и момиче, края на работната седмица в заведение. В ранни зори започнал да се държи агресивно и персоналът повикал на помощ полиция.
Униформените му съставили акт за нарушаване на обществия ред, но с това историята не приключила.
Въпреки обилната почерпка пияният и компанията му невъзмутимо се качили във фолксвагена му, а когато полицаи направили опит да го спрат, натиснал докрай газта с напоената с алкохол увереност, че ще успее да избяга. Патрулката го последвала и започнала гонката, която приключила зрелищно на кръстовището до стадион „Дунав“ на ул.“Чипровци“. Там около 6.30 часа пияният навлязъл с висока скорост и на завоя изгубил всякакъв контрол върху автомобила. Качил се на тротоара, помел колчетата, които ограничават паркирането и се преобърнал по таван до автобусната спирка в района. При удара са пострадали още три автомобила, паркирани на улицата.
В изваждане на тримата пътуващи в смачкания фолксваген е участвал спасителният екип на Пожарната, а дадената от 21-годишния храбрец алкохолната проба след измъкването му от колата отчела 1.7 промила.