Великата актриса Стоянка Мутафова счупи ръка преди ден на вилата си в Драгалевци, научи "България Днес" от самата нея.
"Подхлъзнах се на тревата, докато събирах прането, защото се зададе буря. Първоначално не му обърнах внимание, макар че много ме заболя. После нещата станаха сериозни", сподели Госпожа Стихийно бедствие, която хванахме на изписване от УМБАЛСМ "Пирогов" вчера.


93-годишната актриса цяла нощ се гърчила от болки, но не искала да притеснява дъщеря си Мария Грубешлиева-Муки и да я вика посред нощ.
"Много ме болеше, дори си вързах ръката с парцал, за да не се измести нещо костта. Вечерта ми идваше да вия от болка, но чак на сутринта се обадих на детето и тя дойде за секунди", обясни още случката Стоянка.


60-годишната дъщеря на ветеранката от Сатирата се заела бързо да спасява ръката на майка си. Снимали я с рентген, веднага след това я гипсирали.
"Попитах докторите дали е възможно да ме оперират, без да ми слагат гипс. Казаха ми, че може, но на моята възраст от упойката 80 на 100 от пациентите има опасност да изпаднат после в деменция. А от това цял живот ме е било най-страх - да не си загубя разсъдъка", каза още Мутафова.


Веднага след като я изписали от "Пирогов", Стоянка легна да спи, за да се подготви психически за представленията, които я чакат.
"2-3 дни няма да пътувам никъде, после ще отида до Пловдив, където трябва да играя нова роля в "Началото на края" на Пловдивския театър. Измислила съм го, и с гипс ще играя, тъкмо на хората ще им е много смешно, но няма да се откажа. Освен това имам още четири представления във Варна и после през август ще ми махнат гипса и ще си почивам", сподели голямата Стоянка Мутафова.


Преди ден 93-годишната актриса трябваше да участва в "Капан за мишки" в театър "Възраждане", но представлението падна заради нещастния случай. Пиесата на Агата Кристи ще се играе отново на 24 юли от 19,00 часа и Стоянка ще участва в нея.