При специализирана полицейска операция под ръководството на Районната прокуратура в Петрич, служители на сектор "Киберпрестъпност" към ГДБОП и колегите им от РУ - Петрич задържаха Т.Х./34г./ от Петрич.

Той е член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали, показващи брутални сцени на сексуално насилие и извращения с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.

Установено е, че групата използвала специална криптирана Р2Р комуникационна платформа, с помощта на която обменяли по между си файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била максимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи, възпрепятствайки ги от проследяване и от установяване на участниците в тази престъпна група, съобщиха от МВР.

От дома на Т.Х. са открити десетки порнографски материали –видеоклипове и снимки, за създаването на които са използвани невръстни деца, основно момченца.

34-годишният мъж е направил пълни самопризнания за осъществяваната от него престъпна дейност. Повдигнато му е обвинение за притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца - максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години. С постановление на Районния съд в Петрич му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".