Две деца са под наблюдение в болницата, а една от стаите в апартамент в бл.“Ирена“ на бл.“Цар Освободител“ до Пантеона е напълно унищожена след пожар, станал вчера следобед. Няма пострадали хора. 
Момиче и момче, на 2 и 6 години, ще останат за наблюдение в детското отделение на болницата заради леко обгазяване. Братчето и сестричето са били евакуирани от горящия апартамент от полицаи, които са дошли първи на място. Заедно с тях, за преглед в болницата е откарана и 31-годишната им майка. Единият от полицейските служители, участвал в първоначалните действия за евакуиране, също е отведен в болницата, където е прегледан и освободен. 
Три пожарни и две линейки бяха изпратени след получен в 13.29 часа сигнал за излизащ дим от жилище. Заради пожара районът бе отцепен. Общо 15 души бяха евакуирани.    
„При извеждането им са използвани спасителни качулки към въздушните дихателни апарати“, съобщиха от полицейската пресслужба.
„Горял е апартамент на четвъртия жилищен етаж вдясно. Една от стаите е напълно унищожена, като дори мазилката е нападала. Не е ясно каква е причината за тръгналия огън. Вероятно се дължи на електроуред“, заяви директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ Димитър Павлов веднага след като лично огледа състоянието на апартамента. 
По-късно стана ясно, че предполагаемата причина за лумналите пламъци е детска игра с огън. Напълно изпепелено е домашно имущество в една от стаите и във фоайе на апартамента. Падналата мазилка е около 200 кв.м. Опушени са още около 500 кв.м. стени в жилището и във входа. Спасени са другите три стаи и съседните апартаменти. 
Огънят е загасен изключително бързо - за по-малко от 30 минути след подаване на сигнала. Заради инцидента движението по натоварения бул.“Цар Освободител“ на кръстовището до Пантеона беше затруднено и се наложи да бъде регулирано от служителите на полицията.