Лекоатлетът на „Локомотив“ /Русе/ Денис Димитров бил връхлетян от вирусно заболяване в навечерието на европейското първенство за състезатели до 23 години. Както писа „Утро“, той спечели сребърен медал на 100 метра, като само стотна от секундата го раздели от титлата в тази дисциплина. 
„Пристигнах в Талин и проблемите възникнаха веднага. За 3 дни успях да хапна само веднъж. Чувствах се изтощен и отпаднал, загубих 3 килограма. Преди сериите изкарах трудна нощ. Непрекъснато се питах дали ще издържа“, разказа Денис в интервю по БНТ HD. 
След като минала серията, се почувствал по-добре, въпреки че все така му липсвала свежест.
„На финала бягах в шести коридор, а съперникът ми за първото място - в трети. Малко го поизпуснах от погледа си, а и тръгнах да финиширам по-рано. Аз обаче съм доволен от този сребърен медал“, заяви Димитров. 
Той смята, че нормативът за участие на олимпийските игри от 10,16 секунди е постижима цел. 
„Трябва само да улуча подходящо състезание с добри атмосферни условия. Когато тръгнахме за европейското, температурата в София беше 30 градуса, а Талин ни посрещна с 16“, даде пример най-добрият български спринтьор в последните години. 
Той призна: „За Европа съм добър, но имам да работя още много, за да бъда конкурент на световните звезди в спринта. Ще се изравня донякъде с тях, когато бягам 100 метра за 10,00 секунди“.  
Ритуалът му преди старт бил един и същ - първо се прекръствал, а после си казвал: „Ти можеш“.