7 от 37-е пътници в автобуса на фирма "Карат С", който се обърна на една страна край магистрала в Унгария са в болница. Някои са със счупвания, но няма тежко пострадали. Това съобщи за "24 часа" Миролюб Столарски, шеф на компанията.

Мерцедесът се обърнал край магистралата на една страна на 133-ия км на път от Будапеща към София към 23 ч в понеделник. Столарски заяви, че няма логично обяснение какво се е случило. Автобусът е на по-малко от година, шофьорът е опитен, инцидентът не е станал в в мъртвите часове на денонощието, та да се предположи, че водачът се е унесъл.

Столарски каза още, че 21 от пътниците са минали през прегледи, разпределени са били в 3 болници. 2 автобуса ще изчакват събирането на пътници, за да ги върнат в София.

Цветелин Цветанов, шеф на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация, потвърди, че автобусът е нов, Евро 6. По обяд той каза, че унгарската полиция още държи машината обърната на една страна, както е станал инцидентът, и така ще остане, докато направят техническа експертиза . Унгарските власти все още не бяха информирали Цветанов каква е причината за обръщането на автобуса.