Художникът на „Утро“ Огнян Балканджиев отново ще спази традицията и ще рисува символа на Китайската лунна Нова година - дървения кон, пред очите на русенци. Това ще стане в сряда, 5 февруари, от 17.30 ч в Мол Русе, когато всеки ще може да се сдобие с оригинална рисунка. Докато Оги рисува, актьорът Илия Деведжиев ще споделя с приятели и клиенти свои афористични мисли за Годината на Дървения кон и въобще за живота. Средствата, които артистичният тандем ще събере, ще бъдат дарени на сдружение „Еквилибриум“ за дейностите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства.
Художникът вече е нарисувал десетки изображения на благородното животно, символ на китайската 2014-а. Рисунките му са с туш върху различни видове хартия, в това число и ръчно изработена. Всяка от творбите му е оригинална и не се повтаря с останалите.
Това е четвърта поредна годишна благотворителна инициатива на тандема Балканджиев и Деведжиев. В предишни години събраните средства от продадените картини са дарявани на детското отделение в МБАЛ Русе, на талантливи деца от Училището по изкуствата и на дома за деца в село Просторно.