Измамена по телефона баба получила втори шанс и така успяла да спаси последните си спестявания.
В четвъртък в 18.10 часа на домашния телефон на 82-годишна русенка на ул.“Тодор Минков“ се обадил мъж, който се представил за лекар ортопед. „Докторът“ бързо се ориентирал, че жената е възрастна и казал, че дъщеря й се хлъзнала по стъпалата, счупила е крака си под коляното на три места и се нуждае от сребърни пирони. За целта бабата трябвало да събере всичките си налични пари и да му продиктува номерата на банкнотите. След малко „докторът“ звъннал пак. Старицата му казала, че има 800 лева и продиктувала номерата и получила инструкции да предаде сумата на изпратен от „лекаря“ човек на спирка „Чайка“.
Бабата отишла на спирката, но сбъркала получателя. Насочила се към 40-годишен мъж и му подала парите с думите „Дано стигнат за операцията“. Човекът се изненадал и казал, че явно го бъркат с някого и тогава жертвата отишла при стоящ наблизо мъж в бяло яке. Тогава припознатият се сетил какво става, извадил фенерче, осветил лицето на измамника и се развикал. Като видял, че става горещо, мургавият куриер избягал без парите.
По този повод Областната дирекция на МВР благодари на гражданина за проявената съобразителност и бърза намеса, довела до предотвратяване на поредната измама.