10 дена след присъдата си за разбиване на кафеавтомат в Плевен рецидивист продължил същия занаят в Русе. 
Три пъти осъжданият мъж заедно със своя приятел и съучастник решили да „издоят“ кафемашина и автомати за чорапи на ул.“Солун“. Снабдили се с щанга тип „кози крак“ и на 18 юли миналата година тръгнали да изпълняват плана. Предвидливо, въпреки топлото време, се облекли с връхни дрехи с качулки и шапки с козирки, които да закриват лицата им.
Първи бил взломен единият от автоматите за чорапи, от който взели монетник, метална каса, 170 лева, касов апарат и 48 чифта дамски и мъжки чорапи. Плячката била натоварена в паркиран наблизо „Сеат Толедо“. После рецидивистът с богат опит отишъл до съседния автомат за чорапи, откъдето взел монетника с намиращите се вътре  170 лева и метална касата с оборота в размер на 35 лева, като ги занесъл в багажника на автомобила. 
Към престъпната двойка се включил и трети мъж, който веднага получил оферта да разбива с тях автомати в Плевен, но човекът отказал да се забърква в подобни незаконни неща. След това двамата му предложи да го „почерпят“ с чорапи, които да подари на приятелката си, но и тази им оферта била отхвърлена.
Последвал удар и върху кафемашината, но въпреки майсторските си познания рецидивистът не успял да го разбие и тримата мъже си тръгнали. Сметките показали, че откраднатото и причинените щети на автоматите са на стойност 2125 лева лева.
Двамата крадци направиха самопризнания за извършеното от тях и получиха намалени присъди, които решиха да обжалват с надеждата съдът да се смили още повече над тях. Магистратите обаче бяха категорични, че рецидивистът заслужава 2 години затвор, а съучастникът му - 1 година на топло. Присъдите са окончателни.