Микробус, настъпан с 50 км/ч, се превърнал в оръжие за убийство в ръцете на земеделския производител Селим Кешифов, който се заканил да отнеме живота на Георги Георгиев. Драмата се разиграла през април в Две могили. Причина за нея станали жалбите, които Георгиев пишел, защото Кешифов пускал животните си да пасат в нивите му. Заради това земеделският производител решил да си отмъсти. Жертвата обаче се разминала само с лека телесна повреда. Със сигурност обаче Кешифов няма да остане ненаказан, най-малкото защото има зад гърба си 5 присъди за различни престъпления, като от 2008 година е на свобода. Освен това, след като целенасочено тръгнал да гази недолюбвания си съгражданин, 53-годишният мъж после избягал от местопроизшествието и се крил от полицията няколко дни. Заканил се с убийство и на един от свидетелите на инцидента, а друг директно нападнал с юмруци, защото двамата тръгнали да дават показания срещу него пред полицаи. 
Вчера Кешифов поиска от Окръжния съд да го пусне от ареста и да измени мярката му за неотклонение в парична гаранция или домашен арест. Според защитата на двемогилчанина, ако наистина е имал за цел да убие Георгиев, мъжът е щял да го направи и е нямало какво да го спре. Самият Кешифов обяснил, че не го е блъснал умишлено. И тъй като разследването е приключило, няма опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.
Заради това, че поведението на Кешифов не е инцидентно, което става ясно от богатата му съдебна биография, и защото може да бъде осъден между 10 и 20 години затвор и има опасност да избяга, прокуратурата поиска той да остане в ареста. В крайна сметка съдът реши, че земеделският производител ще продължи да чака присъдата си под стража. Освен това му забрани да иска по-лека мярка за неотклонение в близкия 1 месец. Решението обаче може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.