В края на седмицата ще се струпат два неблагоприятни аспекта, които ще превърнат края на седмицата ни в истински кошмар. Следващите дни ще са най-трудните дни, които сме преживявали напоследък, твърдят астролозите, пише "Новинар". Техните тревоги са породени от факта, че седмицата започна с Плутон в опозиция на Слънцето, което се свързва с опразване на портфейлите, и ще завърши с други две неприятни конфигурации между Венера и Сатурн и между Слънцето и Уран, които ще доведат до скандали. „

Голяма част от хората ще имат сериозни неприятности в края на седмицата. За едни те ще се изразяват в скандали с околните, а за други - във финансови загуби. 

Според различните астролози дори в този негативен аспект обаче има известна доза оптимизъм - той се създава от благоприятното съчетаване на Марс с Нептун. Това практически означава, че във време на криза се раждат най-добрите решения, т.е. мнозина представители на медиите и политици ще бъдат осенени от добри идеи, които ще бъдат реализирани почти веднага. 

Неделята обаче ще се превърне в истински ад. Точно тогава ще се струпат двата неблагоприятни аспекта Слънце-Уран и Венера-Сатурн. Първата комбинация ще увеличи значително риска от възникването на сериозни конфликти, нещастни случаи и травми. Периодът ще е особено рисков за представителите на знака Козирог, Везни, Рак и Овен. 

Втората ще окаже сериозно влияние върху емоциите, междуличностните отношения в офиса или в семейството. Родените под знака на Водолей, Скорпион, Лъв и Телец трябва да са особено внимателни, когато общуват с хората около тях, защото е възможно да влязат в сериозни конфликти. Скандалите ще разрушат много мостове, които трудно биха могли да се изградят отново. 

Извън астрологичните прогнози, месец юли е забележителен с още едно интересно явление - два пъти ще сме свидетели на пълнолуние. Първото беше на 1 юли, а второто ще е на 31 юли. Събитието носи името „синя луна". Последния път, когато бяхме свидетели на подобно нещо, бе през август 2012 г. Следващото подобно събитие ще бъде чак през януари 2018 г.