Като цяло астролозите смятат, че 2022 ще бъде съвсем обикновена година, но с някои изключително необичайни явления и инциденти. Всеки, който търси спокойствие и уют, ще може частично да постигне целта си. Тези, които се опитват значително да променят живота си, търсейки приключения и ярки емоции, ще трябва да помнят, че всичко се плаща.
Особено важен ще бъде времевият интервал от 4 февруари до 29 април. По това време няма да има нито една ретроградна планета. По-добре е да посветите този период на най-важните въпроси в живота си. В никакъв случай не стойте без работа, ако искате да го промените към по-добро.
Пророчествата
Като цяло пророците са убедени, че през 2022 г. световната политическа ситуация ще стане по-остра и неразбираема. Някои съюзи ще се разпаднат, но ще бъдат създадени нови. Хората ще се доближат още повече до разбирането, че светът не трябва да се управлява от пари, а от любов. Ще трябва да достигнем ново духовно ниво.
Коронавирусът
Експертите смятат, че основният проблем на човечеството все още ще бъде пандемията. Най-вероятно вълнението и споровете около лекарството и ваксината само ще нарастват. Психолозите препоръчват в такива условия да не налагате мнението си на никого, за да не провокирате спорове и конфликти.
Според прогнозите, коронавирусната инфекция не просто ще отстъпи, но човечеството ще може да овладее ситуацията и да намери решение на много проблеми, свързани с комфорта и търсенето на лекарство.
Ханс Клюге: Задачата на задачите е ваксинацията
Най-оптимистично звучат прогнозите на вирусолога Ханс Клюге, според който в много райони на света пандемията значително ще отслабне, даже ще приключи, но ще има още заболели по целия свят. Според него задачата на задачите за планетата ще е ваксинацията. Независимо от отслабването на болестта обаче карантинните мерки няма да изчезнат по света.
Ванга: Война няма да има
Ванга твърди, че през следващата година отношенията между Америка и Русия не само ще се усложнят, но може и напълно да се прекратят. Изход от ситуацията сигурно ще се намери, но очевидно няма да е през следващата година. В същото време азиатските връзки ще се укрепят, а отношенията Русия - Китай ще процъфтяват - търговията ще нараства, технологии ще се обменят.
Война обаче тя не очаква. Бедността заради кризата ще се увеличи, като големи слоеве от населението няма да успеят да подобрят финансовото си състояние. Тя препоръчва хората да се заредят със спокойствие и надежда за по-добри времена. Само така ще успеят да останат силни и душевно спокойни.
Нейните предсказания са, че догодина Русия може да се раздели на няколко държави. Москва няма да е столица, а ще бъде част от друга страна. Сибир и Урал също ще се отделят, като това ще е желанието на жителите там. Според нея хората ще привикнат към смъртоносната зараза, така че вирусът ще се кара като обикновена простуда.
За съжаление, тя не дава отговор на въпроса дали през 2022 ще е краят на епидемията. По-скоро ще трябва да се привиква към новата реалност - нещо, което отдавна предрече Ванга.
Нострадамус: Най-голямата сила ще рухне
Нострадамус също е споменал малко за 2022 г. Неговите прогнози са за финанси. Той казва, че най-голямата сила ще рухне. Може би това трябва да се тълкува като срив на долара или еврото, или отслабване на Китай.
Освен това френският гадател казва, че по това време в Европа ще започнат силни природни бедствия. Всъщност те вече са започнали, така че или той е изчислил грешно датите, или Европа я очаква нещо по-ужасно от това, което се случи с природата през 2021 г.
Михаил Левин: Пандемията постепенно ще стихне
Един от най-хитовите астролози Михаил Левин дава много оптимистична картина, за разлика от тази за 2021 г. Той твърди, че пандемията постепенно ще стихне. Макар да не се очаква напълно да изчезне, постепенно ще се превърне в обичаен тежък грип. Според него 2022 година ще бъде много по-динамична и интересна в сравнение с 2021-ва.
Ще донесе много повече контакти, пътувания, откритост. Независимо от положителните обществени тенденции обаче икономическите са на другия полюс. Кризата ще продължи, даже ще се изостри. Тенденцията за покачването на цените ще продължи, както и обедняването по света.
Павел Глоба: Икономическата криза ще продължи
Астрологът, чиито прогнози в най-голямата степен се сбъдват - Павел Глоба, твърди, че е много трудно още отсега да каже с подробности какво ни очаква, защото има доста динамични процеси, които вървят в света. Той е категоричен, че през 2022 година икономическата криза ще продължи. Тя ще донесе големи промени в икономиките на всички държави. Според Глоба се чака и тотална пренастройка в политиката. Той очаква и съществени промени в климата. Не изключва глобални природни бедствия.
Очакванията на учените
Учените дават прогноза на основата на аналитични данни и математически модели. Норвежката компания „Rystad Energy“ предсказва ръст на световната икономика за 2022 година заради повишения добив на нефт и газ. Независимо че се очакват още ограничения заради Ковид-19, те няма да намалят деловата активност. Инфлацията ще се покачва, но и заплатите ще тръгнат нагоре, защото безработицата ще се намалява. Държавите все повече ще отделят средства за социална политика.