Премиерът Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан изненадващо пристигнаха при новата пречиствателна станция край Момчилград и заедно прерязаха лентата при откриването й, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

За церемонията по откриването на важния за града край Кърджали обект пристигна и министърът на екологията Ивелина Василева, но присъствието й остана само протоколно. Местан се обърна към представителите на двете основни религии, изсипали се от цялата област и специално благодари на Борисов, че днес е довел министрите си. "Гледам ви в очите и ви казвам следното: силата и зрелостта на един политик и на една политическа сила се изразява най-вече с това да имаш доблестта и коректността да признаеш доброто, което прави един министър-председател дори, когато не е номиниран от твоята политическа сила, дори когато се явяваш в опозиция на неговото управление. Г-н Борисов, благодаря, че сте тук и за приноса ви за този много важен обект и за, признавам и за мен малко очакван, но уникален управленски жест от ваша страна за Момчилград, за решението на кабинета да осигури 8 млн. лева за водоснабдяването на микрорайон Звездел. Тук се ръкопляска!", прикани той публиката на знаковия спектакъл днес. Той отбеляза и добрите новини за града, които не свършвали дотук.

Премиерът Борисов демонстрира завидно добро настроение и словоохотливост както на микрофона под шатрата, така и по-късно пред журналисти. След финала на церемонията Борисов и Местан се оттеглиха от пречиствателната станция и отпътуваха за Момчилград, когато заваля обилен дъжд. Там в сградата на общината се провежда среща с общинските кметове, които са от ДПС в Кърджалийска област, както и отделни управленци от селските райони. Според Борисов исканите от правителството 9 млн. лева за укрепването на опасното свлачище в село Сипей за прекалено много.