Напълно обновен албум за Русе създаде русенското издателство „Парнас“, което остава вярно на своята кауза да радва жителите и гостите на Русе с разнообразни, стилни и полезни издания за града и неговите красоти и възможности. 
Новият албум е в същия формат, който е добре познат от колекционните издания на „Парнас“, правени в годините от началото на демократичните промени. И с това - с формата, в общи линии, се изчерпват приликите с досегашните варианти на албума. Нова е концепцията, която този път разпределя вниманието на читателя в няколко основни раздела: „Историята“, „Реката“, „Градът“, „Духовен живот“, „Околности“, „Индустрия“. На историческата част е отделено подобаващо място, като фактите от русенското минало са илюстрирани с архивни фотографии, картички и факсимилета на документи. Нови и напълно актуални са снимките, нови са ракурсите, които представят по различен и често необичаен начин познати гледки и пейзажи от Русе. 
В новия албум „Русе“ са включени и новите придобивки на града - откритият преди година Екомузей, музеят „Баба Тонка“, отворен официално преди месеци след повече от 20-годишно заключено мълчание, актуални фотомоменти от културни, туристически и други събития.
Стилно оформено - издържано във впечатляващото съчетание на класическата патина на благородното сивозелено с модерното оранжево, изданието предлага информация на три езика: български, английски и немски. Няколко цветни графики и диск допълват изданието, което е оформено в красива обложка-джоб. Полиграфическите, информационни и дизайнерски достойнства на новия русенски албум го правят ценен справочник и оригинален подарък, убеден е издателят Пламен Абаджиев, който показва завидна последователност в пристрастията си към издаване на русенска литература - свързана с града, и на русенски автори.